Martin Kližan prehral v prvom kole dvojhry na challengeri

17.10.2011 Celý región

ORLÉANS 17. októbra (WEBNOVINY) - Slovenský tenista Martin Kližan nasadený ako štvrtý prehral v pondelňajšom stretnutí 1. kola dvojhry na turnaji ATP Challenger Tour Open d´Orléans vo francúzskom Orléanse (dotácia 106 500 eur, tvrdý povrch Greenset v hale) s domácim Augustinom Genssem za 90 minút 4:6, 5:7.

Dvadsaťosemročný Francúz vyrovnal v bilancii zo vzájomných duelov na 1:1. V tejto sezóne na antuke v Ríme prehral 6:3, 3:6, 3:6.

Pre 22-ročného ľaváka Kližana išlo o prvé vystúpenie od nečakanej prehry s krajanom Andrejom Martinom v 1. kole challengeru v Trnave, pod ktorú sa podpísala predchádzajúca úspešná letná séria s vrcholmi v podobe celkového triumfu na challengeri v talianskom Janove a rozhodujúceho podielu na úspechu tímu SR v bratislavskom "barážovom" daviscupovom súboji s Ukrajincami.

Zverenec Karola Kučeru zároveň hral premiérovo ako slovenská jednotka - piata v histórii. Na interný najvyšší post sa dostal 17. októbra.

Kližan sa reálne uchádza o štart na novembrových nových challengerových "Masters" v brazílskom Sao Paule, vo Francúzsku sa mu však nepodarilo zveľadiť svoje bodové konto.

Dvojhra - 1. kolo:

Augustin Gensse (Fr.) - Martin Kližan (SR-4) 6:4, 7:5 za 90 minút
 

Vyberte región